onsdag 23. februar 2011

A red saigon, please

Turen ned igjen fraa Da Lat gjekk mykje bedre (skulle jo ikkje so mykje til), men ikkje utan problem. Me bestemt oss for aa ta "big bus", aldri meir minibus. Og sia me er noken pengebeviste backpackarar falt valget paa ein sleepingbus; overnatting og transport i same pris.
Kosta 200 000 Dong  (60NOK) for ein 5-6 timars busstur med ganske bra konfort og hadde eigen seng og teppe.
Men problemet som oppstod var at me vart fortalt at bussen skulle koma fram til Ho Chi Minh/Saigon klokka  8 paa morgoen, perfekt tid til aa koma dar me skulle bu, Room for Rent-plass som var veldig sentralt (midt inni backpackeromraadet) og billigt (5$ per pers.). MEN me kom fram klokka halv 5, uten aa vita heilt sikkert me var, i forhold til plassen me skulle bu. Eg og Sigrid trudde me var ein plass som ikkje var saa langt unna, men nei. TAXI, saa kom me paa rett plass og alt for tidligt for check-in. Men takk gud for at da finst soete og snille dame som lar oss gaa opp paa rommet og legga oss.
Etter eit par gode tima paa puta var det opp, kle paa seg og ut aa faa i seg frukost. SAA va da shopping.
Vi vandra rundt i byen, shoppet og fant ut at vi skulle stikke en tur opp i Vietnams hoyeste bygning. Vi kom helt opp i 49 etasje, og for en utsikt! Vi saa hele byen, anbefales!
Saa kom kvelden og vi dro ut. Sigrid og Sigrid fikk sin del av alkoholholdet de to kveldene i Saigon for aa si det paa den maaten... Kult!
 Saa var tiden kommet for at vi skulle forlate landet. Tok bussen til flyplassen og etter planen skulle vi alle fire forlate Vietnam. Men Kilroy hadde gjort en feil paa billettene, saa hun maatte bli igjen og vi hadde ikke noe annet valg enn aa sette oss paa flyet aa komme oss over.



Bilde tatt av Ida O.A
Og hatta blei seff kjopt :)

Skrive av Sigrid Fosse

1 kommentar:

  1. WooooT! Tøffitøff! Dere skal ikke skrive noe mer om hva dere gjorde i Vietnam da? Jeg vil høre! :D

    SvarSlett